To be phished, or not – that’s the question?

Belgische bedrijven betaalden in 2020 meer dan 100 miljoen euro aan losgeld aan hackers. Waarom zou je een fysieke overval plegen als je er online veel makkelijker mee wegkomt?

Cybercriminelen groeperen zich in hackerscollectieven en nemen particulieren, bedrijven en overheden onder vuur. Ze richten zich in de eerste plaats op de zwakste plek binnen cyber security: de mens. Negen op tien 'data breaches' zijn dan ook het gevolg van een menselijke fout.

Phished is een Belgisch bedrijf dat inzet op de menselijke kant van cyberveiligheid. Door realistische nabootsingen van cyberaanvallen te versturen, leert Phished mensen correct omgaan met echte online gevaren. Zo zijn ze voorbereid op cyberaanvallen, waardoor gegevens, activa en de reputatie van organisaties beter beschermd zijn.

Tijdens deze infosessie/vragenronde laat Phished COO Frederik Van de Meulebroucke zien hoe kinderlijk eenvoudig het is om mensen in de val te lokken met een phishingmail, welke soorten cyberaanvallen de ronde doen en wat de phishingparadox inhoudt.

Phished ging in 2021 aan de haal met de awards voor start-up of the year van Datanews en Computable.

De vragen waar Frederik een antwoord op zal geven:

Waarom de grote doorbraak van cyberaanvallen nog zal komen.

Wat de phishing paradox is.

Welke cyberaanvallen de ronde doen

Hoe je als ondernemer jouw medewerker gratis kunt testen.

 

Wat je met de resultaten van jouw test moet doen.

Met dank aan onze partners